Hozzávalók:
A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, a répát szintén vékony, rövid lapkákra és 1 ek. forró kendermagolajra dobáltam mindet a serpenyőbe. A 5-6 percig pirítottam őket, aztán hozzáadtam a feldarabolt jalapeno paprikát, szójaszósszal, csípős darált paprikával, borssal, 2 evőkanál mézzel, 1 evőkanál borecettel ízesítettem. A paradicsom héját megkarcoltam és forró vízbe dobáltam 1 percre, majd lehúztam a héját és apró kockákra vágtam (késes robotgéppel is gyorsan fel lehet durván darabolni). A paradicsomot ráöntöttem a répás csirkére és hagytam felforrni.
Eközben a kétszer-háromszor átmosott rizst két evőkanál kendermagolajon megpirítottam, majd felöntöttem két bögre forró vízzel (amiben a paradicsomok úszkáltak pár perce) és lefedve főztem.
A húsra ráöntöttem a kisebb kockákra vágott ananászt, majd beleszórtam a feldarabolt újhagymát és lenmagliszttel sűrítettem. A lenmaglisztnek nagyon jó vízmegkötő hatása van, hihetetlen gyorsan sűrít, kocsonyásít.
A szószos husit a karakteres, kendermagolajos rizzsel tálaltam.