Hozzávalók:
Elkészítés:
A töltelékhez az újhagymát apróra vágtam, a gyömbért és a fokhagymát lereszeltem, majd laskagombával és a kelkáposztával együtt késes robotgépben összedolgoztam. Hozzáadtam a szójaszószt, a sót és a borsot is. Amikor már a káposzta is apró darabokban volt, akkor az egészet összekevertem a darált hússal.
A tészta hozzávalóit összekevertem, és 10-12 perc alatt teljesen simára gyúrtam. A lisztekből még egy-egy maréknyit összekevertem, és ezzel a keverékkel liszteztem folyamatosan a munkafelületet. A tésztát 5 kis részre vágtam és tésztanyújtóval (6-os állásban) több körben vékonyra nyújtottam. Óriási pogácsaszaggatóval (pohárral is lehet) kb. 50 darab kerek kis tésztalapot szaggattam belőle.
Egy-egy tésztalapra egy diónyi húskeveréket raktam, majd kettéhajtottam és az ujjammal összenyomkodtam a szélét. Amikor minddel elkészültem, akkor 2 ek. szezámolajat hevítettem, behelyeztem a töltött tésztákat (nem túl sűrűn, hogy forgatható legyen) és 3 percig pirítottam őket. Ezután 1 dl vizet öntöttem hozzá, majd gyorsan lefedtem. 3-4 perc múlva a vizet elitta, ekkor a fedőt levettem, még egy evőkanál szezámolajat adtam hozzá és a másik oldalát is megpirítottam picit (szintén 3 percig). Az ötven darabot több körben sütöttem.
A tálaláshoz egy szószos tálban 3 ek. szójaszószt összekevertem 1 ek. dióolajjal és 1 ek. birsalmaecettel. Ebbe mártogattuk a tésztácskákat.