Házi „nutella” Desszert

Hozzávalók:

  • 200 g törökmogyorókrém
  • 50 g 70%-os étcsokoládé
  • 150 g tejcsokoládé
  • 5 g kakaópor
  • 150 ml tej
  • 30 g tejpor
  • 100 g cukor
  • 5 g só
  • késhegynyi vaníliaőrlemény

Elkészítés:

Mérjük ki a tejport és a kakaóport egy vastag fenekű lábasba. Öntsük rá a tejet, majd közepes lángon, enyhe melegítés mellett keverjük bele a porokat a tejbe. Adjuk hozzá a cukrot, vaníliát és a sót, majd alaposan keverjük össze. Vegyük le a hőfokot alacsonyra, és rakjuk bele a rusztikusan összetört csokoládékat a tejes masszába, majd kevergessük, míg meg nem olvad. Végül adjuk hozzá a csokis keverékhez az egész üveg mogyorókrémet a tetején található olajjal együtt, és kevergessük addig, míg az összes mogyorókrémdarab el nem vegyül a csokis krémmel. Tegyük üvegbe, majd hűtsük ki.

Fogyaszd magában, kend kenyérre vagy töltsd palacsintába, de ajándékba is adhatod!

A receptért hálás köszönet Házisáfránynak!

Megosztás

Kapcsolódó termékek