Hozzávalók:
Elkészítés:
Mérjük ki a tejport és a kakaóport egy vastag fenekű lábasba. Öntsük rá a tejet, majd közepes lángon, enyhe melegítés mellett keverjük bele a porokat a tejbe. Adjuk hozzá a cukrot, vaníliát és a sót, majd alaposan keverjük össze. Vegyük le a hőfokot alacsonyra, és rakjuk bele a rusztikusan összetört csokoládékat a tejes masszába, majd kevergessük, míg meg nem olvad. Végül adjuk hozzá a csokis keverékhez az egész üveg mogyorókrémet a tetején található olajjal együtt, és kevergessük addig, míg az összes mogyorókrémdarab el nem vegyül a csokis krémmel. Tegyük üvegbe, majd hűtsük ki.
Fogyaszd magában, kend kenyérre vagy töltsd palacsintába, de ajándékba is adhatod!
A receptért hálás köszönet Házisáfránynak!