Mogyorókrémes máglyarakás Desszert

Hozzávalók:

  • 8 szelet kalács (vagy kenyér)
  • 10 tojás
  • 120 g cukor
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 8 dl tej
  • 1,2 kg alma
  • 6 evőkanál gránátalmás balzsamecet (vagy citromlé)
  • 50 g porcukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 100 g mogyorókrém
  • 2 púpos evőkanál méz (vagy cukor)

Elkészítése:

Vágjuk fel a kalácsszeleteket kisebb darabokra. Keverjük össze a tojássárgákat a cukorral, a mogyoróolajjal és a tejjel, tegyük bele a kalácsot, majd várjuk meg, míg a kalácsdarabok „felisszák” a tejet.

Vágjuk szeletekre az almát, kanalazzunk rá 4 evőkanál balzsamecetet, forgassuk össze a porcukorral és pirítsuk meg vajban. Oszlassuk el egy tepsi alján a tejbe áztatott kalácsot, rétegezzük a tetejére a mogyorókrémet, végül a karamellizált almát.

Tegyük 30 percre 180 °C fokos, légkeveréses sütőbe.

Közben verjük habbá a tojásfehérjét. Amikor már kezd összeállni, adjunk hozzá 2 evőkanál balzsamecetet, a vége felé pedig lassan adagoljunk hozzá 2 evőkanál mézet (vagy cukrot). A habot kanalazzuk a tepsi tartalmára, ezután tegyük vissza 10 percre a sütőbe.

Megosztás

Kapcsolódó termékek