Mustáros édesburgonya gnocchi Főétel

Hozzávalók:

  • 1,5 kg édesburgonya
  • 400 g 00 típusú liszt
  • 50 g mustármagliszt
  • pici só
  • 50 g parmezán sajt
  • 2 tojássárgája
  • 100 g vaj (a mártáshoz)
  • só, bors (a mártáshoz)
  • 6 zsályalevél (a mártáshoz)
  • 100 g gorgonzola sajt (a mártáshoz)
  • 1 dl késői szüretelésű furmint (a mártáshoz)
  • opcionális: 2 dl főzőtejszín (a mártáshoz)
  • reszelt parmezán (a tálaláshoz)

Elkészítés:

-A hozzávalókat 6-8 főre kalkuláltuk-

Héjában megfőzzük az édesburgonyát, majd áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 120-140 fokos sütőben kb. 10-15 percig szárítjuk. Ha elkészült, kihűlt, egy krumplinyomó segítségével összetörjük, majd összegyúrjuk a lisztekkel, a tojássárgájával, a sóval és a reszelt parmezán sajttal.

Hatfelé választjuk és lisztezett felületen mindegyik darabból ujjnyi vastag kígyókat nyújtunk, majd ezekből a kisujjunknál kisebb darabokat vágunk és egy gnocchikészítő vagy egy villa segítségével megformázzuk. A nyers gnocchikat lisztezett felületre tesszük.

Elkészítjük a mártást, amihez az alapanyagokat kettéválasztjuk és két körben főzzük meg, mert ez a gnocchimennyiség nem fér el kényelmesen egy serpenyőben. A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a friss zsályát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sajtot.

Egy edényben vizet forralunk, picit sózzuk, forrás után belehelyezzük több körben a gnocchikat. Várjuk meg, míg a darabkák feljönnek a víz tetejére, utána kb. 1-2 perc alatt készre főnek. Szűrőkanállal átemeljük a mártásba, meglocsoljuk a borral, pár percig forraljuk, főzzük, picit oda is pirulhat az edény aljára a gnocchi. Nagy adag parmezánsajttal megszórva tálaljuk.

Kövesd nyomon a videóban, hogy készül!

A receptet köszönjük az Ízzel-lélekkel gasztoblog szerzőjének!

Megosztás

Kapcsolódó termékek