Hozzávalók:
Elkészítés:
-A hozzávalókat 6-8 főre kalkuláltuk-
Héjában megfőzzük az édesburgonyát, majd áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 120-140 fokos sütőben kb. 10-15 percig szárítjuk. Ha elkészült, kihűlt, egy krumplinyomó segítségével összetörjük, majd összegyúrjuk a lisztekkel, a tojássárgájával, a sóval és a reszelt parmezán sajttal.
Hatfelé választjuk és lisztezett felületen mindegyik darabból ujjnyi vastag kígyókat nyújtunk, majd ezekből a kisujjunknál kisebb darabokat vágunk és egy gnocchikészítő vagy egy villa segítségével megformázzuk. A nyers gnocchikat lisztezett felületre tesszük.
Elkészítjük a mártást, amihez az alapanyagokat kettéválasztjuk és két körben főzzük meg, mert ez a gnocchimennyiség nem fér el kényelmesen egy serpenyőben. A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a friss zsályát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sajtot.
Egy edényben vizet forralunk, picit sózzuk, forrás után belehelyezzük több körben a gnocchikat. Várjuk meg, míg a darabkák feljönnek a víz tetejére, utána kb. 1-2 perc alatt készre főnek. Szűrőkanállal átemeljük a mártásba, meglocsoljuk a borral, pár percig forraljuk, főzzük, picit oda is pirulhat az edény aljára a gnocchi. Nagy adag parmezánsajttal megszórva tálaljuk.
Kövesd nyomon a videóban, hogy készül!
A receptet köszönjük az Ízzel-lélekkel gasztoblog szerzőjének!