Nyersvegán pisztáciás-tökmagos pite csipkeliszttel Desszert Gyors Vegán

Hozzávalók:

Az alaphoz:

A töltelékhez:

  • 15 dkg tökmag
  • 5 dkg pisztácia (lehet csak egyik vagy másik is)
  • 1 dl növényi és hagyományos joghurt (nálunk zabjoghurt)
  • 8 cl datolyaszirup (vagy méz)
  • 3 ek. tökmagolaj (ha krémesebbre szeretnénk, használhatunk magkrémet is)
  • csipet só
  • 1 tk. reszelt bio citromhéj
  • 1 tk. vanília kivonat

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit ledaráljuk, ha nem áll össze, pici (növényi) tejjel még lazíthatjuk. Sütőpapíros piteformába nyomkodjuk.

A töltelékhez a magokat illatosra pirítjuk (ha élénk zöld színt szeretnénk, a pisztáciát blansírozhatjuk és meg is hámozhatjuk előtte), majd a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk. Attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre, még adhatunk hozzá olajat/krémet és több joghurtot. A pitére öntjük, legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Receptért köszönet TREAT Biankának!

Megosztás

Kapcsolódó termékek