Szezám kréker

Hozzávalók:

-1 tepsihez-

  • 1 szál friss újhagyma (20 g)
  • 30 g sótlan vaj
  • 50 ml tej
  • 10 g sörélesztő pehely
  • 1 g só
  • 2-3 g sütőpor
  • 25 g szezámmag
  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

Elkészítés:

-30 perc-

Az újhagymát mosás után karikázzuk fel meglehetősen vékonyra.

Olvasszuk fel a vajat és keverjük össze a tejjel majd öntsük bele az összes további hozzávalót. Kézzel jó alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Tegyük 2 sütőpapír közé és nyújtsuk vékonyra ezt követően az alsó papírt (amin a kinyújtott tésztánk van) tegyük át egy tepsire, ahol tetszőleges kockákat, téglalapokat vágunk.

180 fokon alsó-felső sütéssel 15 percig sütjük.

(De érdemes figyelni a sütőnket, ha nagyon vékonyra nyújtjuk hamarabb is megsül).

Receptért köszönet Vivinek!

Megosztás

Kapcsolódó termékek