A tészta elkészítése:
A tojásokat a cukorral, a tökmagolajjal, a vaníliával és a puha vagy olvasztott vajjal összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat: a sót, a sütőport, a liszteket, majd összekeverjük. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába öntjük, 170 fokon sütjük, légkeverés mellett kb. 45 percig, tűpróbáig.
A krémek elkészítése:
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a krémeket. A fehércsokis tökmagos krémhez felolvasztjuk a tejszínnel elkevert csokit és vajat alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett, amíg össze nem olvadnak. Félretesszük, lehűtjük, majd az 1/3 részét félretesszük. A többit a tökmagkrémmel és vaníliával összekeverjük.
A málnahabhoz összekeverjük a krémsajtot a vaníliás cukorral. Felverjük a hűtőből kivett habtejszínt a habfixálóval, majd összedolgozzuk a krémsajttal. Hozzáadjuk a fagyasztott málnát, összekeverjük.
Összeállítás:
A kihűlt tortatésztát óvatosan vágjuk 3 egyforma vastagságú rétegre. Az alsó lapra kenjük a tökmagos krémet, majd egy réteg tészta következik, amit kenjünk meg málnahabbal. A tetejére pedig a félretett, tisztán fehércsokis krémet kenjük.
A tökmaggrillázshoz felolvasztjuk a cukrot egy vastag aljú serpenyőben és beledobjuk az előzetesen megpirított tökmagokat. Óvatosan összekeverjük, majd azonnal kiborítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, fakanállal elsimogatjuk és megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Utána finoman összetörjük, de ne túl apróra.
A torta szélét megkenjük a 1/2 dl tejszínből felvert habbal és körbedekoráljuk tökmaggrillázs-darabokkal. A tetejét megszórjuk liofilizált (szárított málnával) és egy kis aprított grillázzsal, tökmaggal. Tálalásig tartsuk hűtőszekrényben!
A receptért köszönet az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzőjének!