Zöldborsókrémleves tökmagliszttel Főétel

Hozzávalók:

  • 0,5 kg zöldborsó
  • 1 liter alaplé
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kis csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 mk. (mokkáskanál)szárított kakukkfű (opc.)
  • 3 ek. olívaolaj
  • ízlés szerinti sajt (a tetejére reszelve)
  • 2 szelet kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj (a krutonra)
  • 1 ek. oregánó (a krutonra)
  • 3 ek. tökmagliszt

Elkészítés:

-12 perc-

A zöldborsót feltesszük főni az alaplébe, a fűszerekkel.

A kenyérszeletekből kis kockákat vágunk, amiket az olajjal, oregánóval és a fokhagymával fűszerezünk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és 250 fokos sütőben 3- 5 perc alatt ropogósra sütjük.

10 perc főzés után a borsót leturmixoljuk, az olívaolajjal, valamint a tökmagliszttel. Átszűrjük egy kislyukú szűrőn és tálaljuk.

Tálalásnál reszelhetünk rá még sajtot és beleszórhatjuk a krutonokat.

Receptért köszönet Vivinek!

Megosztás

Kapcsolódó termékek