Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Chimichurris szezámkrém


Chimichurris szezámkrém

Hozzávalók:

-  1/2 fej lilahagyma
-  1/2 citrom leve
-  1 csokor friss petrezselyemzöld
-  1 nagy gerezd fokhagyma
-  1 kisebb csokor friss bazsalikom
-  1 nagy gerezd fokhagyma
-  1 csokor friss petrezselyemzöld
-  1 kisebb csokor friss bazsalikom
-  1/2 citrom leve
-  1/2 fej lilahagyma
-  1 csokor friss petrezselyemzöld
-  1 kisebb csokor friss bazsalikom
-  1/2 fej lilahagyma
-  1 nagy gerezd fokhagyma
-  1/2 citrom leve

A chimichurrihoz tegyünk mindent (kivéve a szezámkrémet) egy késes aprítóba, és 1-2 perc alatt zúzzuk pesztó állagúra. Ezt követően keverjük össze a szezámmal és fogyasztásig rakjuk a hűtőbe. Minden salátához, buddha tálhoz, grill zöldséghez, sajthoz, grill húshoz passzolni fog.

Zero waste tipp: Ha már van meglévő üres magkrémes üvegünk, akkor egy alapos sterilizálás után ezt a szószt is tárolhatjuk benne. A képen is ezt láthatjátok.

 

Receptért köszönet Vivinek!