Almaecet
A Grapoila almaecet természetes, biológiai erjesztéssel készült, tartósítót, színezéket, aromát nem tartalmaz. Kizárólag jó minőségű alapanyagból, kíméletes eljárással, alacsony hőfokon készül. Az erjedés során a gyümölcs cukortartalma kierjed ecetsavvá, de az alapanyag beltartalmi értékének nagy része megmarad a késztermékben. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Az ecet az ecetesedést követően minden esetben több hónapig tölgyfahordóban pihen, míg az erjedés teljesen végbemegy. Ez visszaköszön illatában is (az érlelés nélküli eceteknél tapasztalható aldehides – körömlakkra emlékeztető – szúrós szag nincs jelen). Az érlelés során az ízek összeérnek, az ecet
harmonikussá válik.
Az almaecet (5% savtartalmú) használható főzésnél savanyításra, húsok pácolására, salátákra locsolva, öntet/vinaigratte és üdítőitalok készítésére.
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések