Almaecet

A Grapoila almaecet természetes, biológiai erjesztéssel készült, tartósítót, színezéket, aromát nem tartalmaz. Kizárólag jó minőségű alapanyagból, kíméletes eljárással, alacsony hőfokon készül. Az erjedés során a gyümölcs cukortartalma kierjed ecetsavvá, de az alapanyag beltartalmi értékének nagy része megmarad a késztermékben. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

Az ecet az ecetesedést követően minden esetben több hónapig tölgyfahordóban pihen, míg az erjedés teljesen végbemegy. Ez visszaköszön illatában is (az érlelés nélküli eceteknél tapasztalható aldehides – körömlakkra emlékeztető – szúrós szag nincs jelen). Az érlelés során az ízek összeérnek, az ecet
harmonikussá válik.

Az almaecet (5% savtartalmú) használható főzésnél savanyításra, húsok pácolására, salátákra locsolva, öntet/vinaigratte és üdítőitalok készítésére.

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések