Sárgabarackmag-liszt
A sárgabarack köztudottan egészséges gyümölcs, tele vitaminnal és tápanyaggal. De ismerjük-e a sárgabarackmag előnyeit?
A liszt alapanyaga a mag csonthéjon belüli része, ezt préseljük, zsírtalanítjuk, őröljük. A barackmag B-17 vitamin-tartalma (amigdalin) jelentős, melynek rákos sejteket pusztító hatásáról számos kutatás folyik, továbbá magas fehérjetartalommal bír, gazdag egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokban, vasban, cinkben, káliumban, foszforban és magnéziumban.
A sárgabarackmag-liszt fogyasztásával értékes tápanyagokhoz juttathatjuk a szervezetünket. Hozzáadhatjuk levesekhez, gyümölcsléhez, süteményekhez, müzlihez.
Csipkebogyómag-olajjal keverve kiváló bőrradír készíthető belőle, mely tisztítja, táplálja és ragyogóvá varázsolja bőrünket.
Igazoltan gluténmentes, vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések