Csipkebogyómag-liszt
A csipkebogyó az egyik legismertebb és legnépszerűbb immunstimuláló szer, melynek C-vitamin tartalma 10-szer nagyobb, mint a citromé. A C-vitamin fokozza a szervezet ellenállóképességét, a flavonoidok gyulladásgátló és antibiotikus hatást fejtenek ki, a pektinek pedig hozzájárulnak az emésztés megfelelő működéséhez. Egyes kutatások kimutatták, hogy a csipkebogyó termése aktivizálja a porcképződésért és kollagén képződésért felelős gént a szervezetünkben.
A magőrlemények fogyasztásával a növényekben található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és más, értékes hatóanyagok természetes formában jutnak a szervezetünkbe. Így hatékonyabban járulnak hozzá egészségünk megőrzéséhez. Joghurttal, gyümölcslével fogyaszthatjuk, íze kellemes, savanykás. Sütemények készítéséhez is ajánljuk: keverhetjük (max kb 20%-ban) linzerek, piték tésztájához.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 1070/260
- Zsír (g/100g): 6,04
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 1,71
- Szénhidrát (g/100g): 14,54
- amelyből cukor (g/100g): 3,26
- Fehérje (g/100g): 9,75
- Só (g/100g): <0,03
- E-vitamin (mg/100g): 11,26
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések