Csipkebogyómag-liszt

A csipkebogyó az egyik legismertebb és legnépszerűbb immunstimuláló szer, melynek C-vitamin tartalma 10-szer nagyobb, mint a citromé. A C-vitamin fokozza a szervezet ellenállóképességét, a flavonoidok gyulladásgátló és antibiotikus hatást fejtenek ki, a pektinek pedig hozzájárulnak az emésztés megfelelő működéséhez. Egyes kutatások kimutatták, hogy a csipkebogyó termése aktivizálja a porcképződésért és kollagén képződésért felelős gént a szervezetünkben.

A magőrlemények fogyasztásával a növényekben található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és más, értékes hatóanyagok természetes formában jutnak a szervezetünkbe. Így hatékonyabban járulnak hozzá egészségünk megőrzéséhez. Joghurttal, gyümölcslével fogyaszthatjuk, íze kellemes, savanykás. Sütemények készítéséhez is ajánljuk: keverhetjük (max kb 20%-ban) linzerek, piték tésztájához.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 1070/260
  • Zsír (g/100g): 6,04
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 1,71
  • Szénhidrát (g/100g): 14,54
  • amelyből cukor (g/100g): 3,26
  • Fehérje (g/100g): 9,75
  • Só (g/100g): <0,03
  • E-vitamin (mg/100g): 11,26

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések