Dióliszt
Magas energiatartalmú, fehérjedús magliszt. A szervezet számára fontos ásványi anyagokat tartalmaz: cinket, foszfort, káliumot, jódot és ként.
A dióbél aminosavjai létfontosságúak az emberi szervezet számára.
A dióliszt rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, és növeli az inzulinérzékenységet, melynek köszönhetően a cukorbetegség kockázata kisebb.
Bártan építsük be a diétánkba, hiszen rendszeres fogyasztása testsúlyvesztéshez vezethet, ugyanis számos fehérjeforrást tökéletesen ki lehet váltani vele.
Cukrászati célokra is felhasználható. Kiváló alapanyag, süteményekben és kenyerekben visszahozza a teljes kiőrlésű, hagyományos, békebeli kenyér ízvilágát. Felhasználhatjuk palacsintához, halételekhez (főleg lazachoz) is.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 1314/312
- Zsír (g/100g): 9,53
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 1,94
- Szénhidrát (g/100g): 9,24
- amelyből cukor (g/100g): 8,26
- Fehérje (g/100g): 47,30
- Só (g/100g): <0,03
- E-vitamin (mg/100g): 9,94
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
A dió és a mák, a két, hazánkban legismertebb olajos mag évszázadok óta jelent tápanyagforrást az itt élőknek. Nem véletlen a népszerűségük.