Dióliszt

Magas energiatartalmú, fehérjedús magliszt. A szervezet számára fontos ásványi anyagokat tartalmaz: cinket, foszfort, káliumot, jódot és ként.

A dióbél aminosavjai létfontosságúak az emberi szervezet számára.

 A dióliszt rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, és növeli az inzulinérzékenységet, melynek köszönhetően a cukorbetegség kockázata kisebb.
Bártan építsük be a diétánkba, hiszen rendszeres fogyasztása testsúlyvesztéshez vezethet, ugyanis számos fehérjeforrást tökéletesen ki lehet váltani vele.

Cukrászati célokra is felhasználható. Kiváló alapanyag, süteményekben és kenyerekben visszahozza a teljes kiőrlésű, hagyományos, békebeli kenyér ízvilágát. Felhasználhatjuk palacsintához, halételekhez (főleg lazachoz) is.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 1314/312
  • Zsír (g/100g): 9,53
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g):  1,94
  • Szénhidrát (g/100g): 9,24
  • amelyből cukor (g/100g): 8,26
  • Fehérje (g/100g): 47,30
  • Só (g/100g): <0,03
  • E-vitamin (mg/100g): 9,94

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

A dió és a mák – dietetikus szemmel

A dió és a mák, a két, hazánkban legismertebb olajos mag évszázadok óta jelent tápanyagforrást az itt élőknek. Nem véletlen a népszerűségük.