Dióolaj

Egyik legkellemesebb aromájú és ízű olajunk. Linolsav tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert.

Nemcsak finom és egészséges, de E-vitamin tartalmának köszönhetően bőrápoló hatású is. Különösen jót tesz a száraz, kirepedezett bőrnek.

Salátákhoz (alma, körte, kéksajt, camembert, zeller), süteményekhez, gyümölcslevekhez, natúr illetve gyümölcsjoghurtba keverve, vagy akár egy jóízű baráti borozgatás alkalmával sajtokhoz, valamint utólagos ízesítéshez is használhatjuk. Olajban sütéshez a dióolaj nem ajánlott, közvetlen hevítését kerüljük!

Bio változatban is kapható.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3686/897
  • Zsír (g/100g): 99,62
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 10,39
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 17,94
  • Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 70,78
  • Omega-3 zsírsav (g/100g): 11,98
  • Omega-6 zsírsav (g/100g): 58,8
  • Szénhidrát (g/100g): <0,03
  • amelyből cukor (g/100g): <0,03
  • Fehérje (g/100g): <0,2
  • Só (g/100g): <0,03
  • Nátrium (g/100g): <0,01
  • E-vitamin (mg/100g): 32

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

A dió és a mák – dietetikus szemmel

A dió és a mák, a két, hazánkban legismertebb olajos mag évszázadok óta jelent tápanyagforrást az itt élőknek. Nem véletlen a népszerűségük.