Dióolaj
Egyik legkellemesebb aromájú és ízű olajunk. Linolsav tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert.
Nemcsak finom és egészséges, de E-vitamin tartalmának köszönhetően bőrápoló hatású is. Különösen jót tesz a száraz, kirepedezett bőrnek.
Salátákhoz (alma, körte, kéksajt, camembert, zeller), süteményekhez, gyümölcslevekhez, natúr illetve gyümölcsjoghurtba keverve, vagy akár egy jóízű baráti borozgatás alkalmával sajtokhoz, valamint utólagos ízesítéshez is használhatjuk. Olajban sütéshez a dióolaj nem ajánlott, közvetlen hevítését kerüljük!
Bio változatban is kapható.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 3686/897
- Zsír (g/100g): 99,62
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 10,39
- Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 17,94
- Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 70,78
- Omega-3 zsírsav (g/100g): 11,98
- Omega-6 zsírsav (g/100g): 58,8
- Szénhidrát (g/100g): <0,03
- amelyből cukor (g/100g): <0,03
- Fehérje (g/100g): <0,2
- Só (g/100g): <0,03
- Nátrium (g/100g): <0,01
- E-vitamin (mg/100g): 32
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
A dió és a mák, a két, hazánkban legismertebb olajos mag évszázadok óta jelent tápanyagforrást az itt élőknek. Nem véletlen a népszerűségük.