Mogyorókrém törökmogyoróból

A natúr mogyorókrémhez semmilyen adalékot (tartósítót, színezéket, ízfokozót) nem adunk.
Az üzletek polcain tömegével található, cukorral, pálmaolajjal és adalékokkal feldúsított kommersz mogyorókrémekhez képest a Grapoila hidegen sajtolt mogyorókrém CSAK mogyorót tartalmaz. Ilyen formában ez valóban tápláló élelmiszer. Kiváló forrása az E-, C- és B-vitaminoknak, nyomelemeknek (réz), ásványi anyagoknak (kálium, kalcium, szelén) és rostoknak. Telítetlen zsírsavakban, rostban, növényi fehérjében gazdag, ezért jól illik a vegán, gluténmentes diétákba és az egészségtudatos étrendbe.
A natúr mogyorókrém vagy mogyoróvaj kitűnően használható krémek, töltelékek készítéséhez. Hozzáadhatjuk sütemények tésztájához, ízesíthetünk vele turmixokat, kásákat, de önmagában fogyasztva is nagyon kellemes. Tetszőlegesen édesítve, ízesítve elkészíthető belőle a gyerekek kedvenc krémjének valóban egészséges változata.
Gluténmentes termék.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 2890/701
  • Zsír (g/100g): 71,90
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 7,20
  • Szénhidrát (g/100g): 2,90
  • amelyből cukor (g/100g): 2,90
  • Fehérje (g/100g): 10,60
  • Só (g/100g): 0,05

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések