Mogyorókrém törökmogyoróból
A natúr mogyorókrémhez semmilyen adalékot (tartósítót, színezéket, ízfokozót) nem adunk.
Az üzletek polcain tömegével található, cukorral, pálmaolajjal és adalékokkal feldúsított kommersz mogyorókrémekhez képest a Grapoila hidegen sajtolt mogyorókrém CSAK mogyorót tartalmaz. Ilyen formában ez valóban tápláló élelmiszer. Kiváló forrása az E-, C- és B-vitaminoknak, nyomelemeknek (réz), ásványi anyagoknak (kálium, kalcium, szelén) és rostoknak. Telítetlen zsírsavakban, rostban, növényi fehérjében gazdag, ezért jól illik a vegán, gluténmentes diétákba és az egészségtudatos étrendbe.
A natúr mogyorókrém vagy mogyoróvaj kitűnően használható krémek, töltelékek készítéséhez. Hozzáadhatjuk sütemények tésztájához, ízesíthetünk vele turmixokat, kásákat, de önmagában fogyasztva is nagyon kellemes. Tetszőlegesen édesítve, ízesítve elkészíthető belőle a gyerekek kedvenc krémjének valóban egészséges változata.
Gluténmentes termék.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 2890/701
- Zsír (g/100g): 71,90
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 7,20
- Szénhidrát (g/100g): 2,90
- amelyből cukor (g/100g): 2,90
- Fehérje (g/100g): 10,60
- Só (g/100g): 0,05
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések