Kendermagliszt

A kendermag évszázadok óta ismert, sokoldalú és rendkívül jótékony hatású táplálékunk. A Grapoila kendermagliszt a vetési kender szárított magjának zsírcsökkentett, őrölt vátozata (a hideg sajtolás eredménye). A liszt rosttartalma segíti az emésztést. Rendkívül könnyen felszívódik, így nagymértékben hozzájárulhat az erős és egészséges immunrendszer fenntartásához.

A kendermagliszt sokoldalúan felhasználható. Búzaliszthez keverve (max kb 20% ban) süthetünk vele péksüteményeket és kenyereket. Müzlibe vagy turmixokba is keverhetjük, egészséges, laktató, fehérjedús és nagyon finom.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 1318/318
  • Zsír (g/100g): 9,13
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 2,40
  • Szénhidrát (g/100g): 3,80
  • amelyből cukor (g/100g): 2,70
  • Fehérje (g/100g): 32,19
  • Só (g/100g): <0,03

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Kendermag – dietetikus szemmel

A kendermag kiváló mikro- és makrotápanyag forrás. Egészségünkre gyakorolt hatását, felhasználhatóságát járja körül Szabó Adrienn klinikai dietetikus.