Lenmagliszt

A lenmag gazdag rost-, fehérje-, és ásványianyag-forrás, térségünk szuperélelmiszere. Fitoösztrogén-tartalma (lignan) jó hatással lehet a hormonháztartásra, elősegíti a peteérést és csökkentheti a menopauza kellemetlen tüneteit.

A Grapoila lenmagliszt a hideg sajtolás eredménye, a lenmagok csökkentett zsírtartalmú, őrölt változata.

A lenmagok egészben történő fogyasztása könnyíti a bélműködést, segíti az emésztést, ugyanakkor a tápanyagok kevésbé tudnak felszívódni, mert a magok gyakran egészben haladnak át a tápcsatornán. A lenmaglisztből azonban már fel tudnak szívódni és hasznosulnak az értékes tápanyagok. A lenmnagliszt fogyasztása csökkentheti a gyomorsavtermelést.

Lecserélhetjük vele a hagyományos liszt egy részét, illetve salátával, müzlivel vagy túróval keverve fogyaszthatjuk, péksütemények, pogácsák tésztájába adagolhatjuk, tetejére szórhatjuk. Sűrítésre is alkalmas, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot képes felvenni.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 1342/321
  • Zsír (g/100g): 18,88
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 8,88
  • Szénhidrát (g/100g): 4,64
  • amelyből cukor (g/100g): 4,40
  • Fehérje (g/100g): 33,18
  • Só (g/100g): <0,03

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések