Mákliszt




Csodálatos mákíz, a durva szemcsék nélkül! Magas ásványianyag-tartalma (vas, kalcium, magnézium, foszfor) miatt a csontritkulás és a vashiány megelőzésére is alkalmas, valamint segít a tejallergiás gyerekek kalciumpótlásában. Alacsony szénhidrát-, valamint jelentős rost- és fehérjetartalommal bír, ezért bármely korszerű diétába beleillik.
A mákliszt jól helyettesíti a darált mákot, csökkentett olajtartalmának köszönhetően tovább eltartható. Minden, ízvilágában harmonizáló sütemény, tészta receptjében pótolhatjuk a fehér lisztet mákliszttel. A darált mák egy része is helyettesíthető mákliszttel, így a tészta zsírtartalma kevesebb lesz és színe sem annyira határozottan sötét, mint a darált máknak. Készíthetünk a felhasználásával péksüteményeket, feldobhatjuk a mák ízével muffinjainkat, fánkunkat, töltelékeinket vagy akár kenyereinket is.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 1297/310
- Zsír (g/100g): 16,79
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 1,64
- Szénhidrát (g/100g): 5,14
- amelyből cukor (g/100g): 4,95
- Fehérje (g/100g): 34,61
- Só (g/100g): 0,05
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
A dió és a mák, a két, hazánkban legismertebb olajos mag évszázadok óta jelent tápanyagforrást az itt élőknek. Nem véletlen a népszerűségük.