Mákolaj
Halványsárga színű, mákra jellemző illattal rendelkező olaj. Omega-6 zsírsavban gazdag, mely jótékonyan hat a vérkeringésre és az immunrendszerre. Mákliszttel együtt alkalmazva segít a csontritkulás megelőzésében.
A mákolaj nagyon jól használható salátákhoz, öntetekhez citrommal, gránátalmával párosítva. Édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, illetve süteménykrémekhez használhatjuk. Az olaj jól párosítható piros bogyós gyümölcsökkel, zöldsalátákkal és sajtokkal is.
A beérkező alapanyag morfintartalmát minden alkalommal laborvizsgálatokkal ellenőriztetjük.
A mákolaj nem hevíthető, ezért kizárólag utóízesítésre, díszítésre használjuk. Bio változatban is gyártjuk.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 3695/899
- Zsír (g/100g): 99,86
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 11,17
- Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 15,83
- Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 72,57
- Szénhidrát (g/100g): <0,03
- amelyből cukor (g/100g): <0,03
- Fehérje (g/100g): <0,2
- Só (g/100g): <0,03
- E-vitamin (mg/100g): 4,6
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
A dió és a mák, a két, hazánkban legismertebb olajos mag évszázadok óta jelent tápanyagforrást az itt élőknek. Nem véletlen a népszerűségük.