Mandulaolaj

A mandulaolaj gazdag B-vitamin-forrás, magas telítetlen zsírsavtartalommal (linolsav, olajsav, Omega-9). Mind külsőleg, mind belsőleg használható. Elősegíti az emésztést, csökkenti az éhségérzetet, szépíti a bőrt, a hajat és a körmöket. A mandulaolaj fontos összetevője számos masszázsolajnak és kozmetikai készítménynek, de önmagában is használható, bármely bőrtípus kezelésére.

Enyhén édes ízű, tökéletesen illik gyümölcssalátákhoz, szószokhoz, illetve süteményekhez.

Bio változatban is kapható.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3695 / 899
  • Zsír (g/100g): 99,85
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 7,76
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 69,34
  • Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 22,75
  • Szénhidrát (g/100g): 0,05
  • amelyből cukor (g/100g): <0,03
  • Fehérje (g/100g): <0,2
  • Só (g/100g): 0,075
  • E-vitamin (mg/100g): 24,7

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések