Mandulakrém
Kiváló minőségű mandulából készült mandulakrém. A kíméletes, hideg sajtolással gyártott mandulaolaj lassú ülepítése során keletkező sűrű olajiszapból készül. Hidegen sajtolt olajtartalma igen magas, de tartalmazza a magok finom microszemcséit is. A natúr, adalékmentes mandulakrém, más néven mandulavaj a kíméletes gyártási eljárásnak köszönhetően teljes egészében megőrzi az alapanyag értékes összetevőit. Koncentráltan tartalmazza a mandulában található vitaminokat, zsírsavakat, ásványi anyagokat és egyéb, értékes fitoösszetevőket.
Magas E-vitamin-tartalommal bír, mely antioxidáns tulajdonságú. Szintén jelentős a kálium-, magnézium-, kalcium- és kolintartalma, utóbbi az agyműködés serkentésében játszik szerepet.
Sokféleképpen felhasználható, keverhetjük sütemények krémjeibe, muffinokba, szendvicskrémekhez. Kipróbálhatjuk húsok mellé almaszósszal, reggelire pirítóssal vagy akár egyszerűen turmixba keverve. Önmagában fogyasztva is finom csemege.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 2433/581
- Zsír (g/100g): 51
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 4
- Szénhidrát (g/100g): 20
- amelyből cukor (g/100g): 5
- Fehérje (g/100g): 22
- Só (g/100g): ˂0,1
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések