Mandulakrém

Kiváló minőségű mandulából készült mandulakrém. A kíméletes, hideg sajtolással gyártott mandulaolaj lassú ülepítése során keletkező sűrű olajiszapból készül. Hidegen sajtolt olajtartalma igen magas, de tartalmazza a magok finom microszemcséit is. A natúr, adalékmentes mandulakrém, más néven mandulavaj a kíméletes gyártási eljárásnak köszönhetően teljes egészében megőrzi az alapanyag értékes összetevőit. Koncentráltan tartalmazza a mandulában található vitaminokat, zsírsavakat, ásványi anyagokat és egyéb, értékes fitoösszetevőket.

Magas E-vitamin-tartalommal bír, mely antioxidáns tulajdonságú. Szintén jelentős a kálium-, magnézium-, kalcium- és kolintartalma, utóbbi az agyműködés serkentésében játszik szerepet.
Sokféleképpen felhasználható, keverhetjük sütemények krémjeibe, muffinokba, szendvicskrémekhez. Kipróbálhatjuk húsok mellé almaszósszal, reggelire pirítóssal vagy akár egyszerűen turmixba keverve. Önmagában fogyasztva is finom csemege.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 2433/581
  • Zsír (g/100g): 51
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 4
  • Szénhidrát (g/100g): 20
  • amelyből cukor (g/100g): 5
  • Fehérje (g/100g): 22
  • Só (g/100g): ˂0,1

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések