Mandulaliszt
A mandula E-vitamin-tartalma révén segíti a szervezet regenerálódását, az oxidatív stressz leküzdését. B- és P-vitaminban, illetve ásványi anyagokban szintén gazdag. Magas a fehérje- és élelmi rosttartalma, szénhidráttartalma viszont alacsony, így ideális lehet sporttevékenység utáni regenerációhoz. A mandulaliszt – többi maglisztünkhöz hasonlóan – gluténmentes. A paleolit étrendet követők kedvenc lisztféléje, de ketogén diétások is szívesen fogyasztják.
Kellemes mandulaíze rengeteg süteményhez, kenyérféléhez, piskótához, kalácshoz, muffinhoz jól illik, keverve vagy önmagában, bázislisztként is használhatjuk. Nagy folyadék- és zsiradékfelvevő képessége révén sűrítésre is alkalmas, sőt, akár panírozhatunk is benne.
Zsíros (a mag olajtartalmával együtt őrölt) és zsírtalan változatban is kínáljuk.
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések