Törökmogyoróliszt
A törökmogyoró préselése után fennmaradó mogyorópelletből őröljük a mogyorólisztet. E-vitamin- és rosttartalma jelentős, rendkívül alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalma miatt pedig jól illik a paleo és a csökkentett szénhidrát diétások étrendjébe.
Használhatjuk bázislisztként vagy lisztadalékként, ezzel csökkentve az össz szénhidráttartalmat, és közben enyhe, mogyorós aromát is kölcsönöz a hozzá illő, kész ételnek.
Helyettesíthetjük vele a kenyérmorzsát a panírban, töltelékben, különleges ízű fasírtban is. Kiváló sütemények, torták, piték, kekszek vagy akár a palacsinta tésztájához is.
Nagy örömünkre a Grapoila törökmogyoróliszt 2021-ban a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en egy csillagos minősítést szerzett.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 1197/284
- Zsír (g/100g): 6,7
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 0,2
- Szénhidrát (g/100g): 14
- amelyből cukor (g/100g): 12,3
- Fehérje (g/100g): 41,8
- Só (g/100g): ˂0,03
- E-vitamin (mg/100g): 43,2
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések