Mustármagolaj
Nagy örömünkre a Grapoila mustármagolaj 2020-ban a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en szelíd, letisztult ízvilágával, diós aromájával kiérdemelte a Great Taste csillagot.
A hidegen sajtolt mustármagolaj aranysárga színű, kellemesen mustár illatú olaj. Omega-3 és -6 zsírsavakban gazdag, valamint A- és E-vitamin tartalma is magas, a béta-karotin mellett. Esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően hozzájárulhat a sejtfalak erősítéséhez és rugalmassá tételéhez, a memória és a mentális tevékenységek serkentéséhez, továbbá erős antibakteriális hatással bír.
A mustármagolaj helyi vérbőséget okoz, ezért külsőleg, reumás- és ízületi panaszok enyhítésére is használják. Meleg lábfürdőbe téve – az oldódás elősegítése érdekében pl. tejjel keverve – megfázás esetén is hatásos lehet.
A Grapoila mustármagolajjal salátákat ízesíthetünk, majonézt, pácokat készíthetünk, húsokat tehetünk pikánsabbá. Az indiai konyha egyik alap alkotóeleme. Viszonylag magas füstpontja miatt bátran süthetünk, főzhetünk vele magasabb hőfokon.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 3695/899
- Zsír (g/100g): 99,84
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 16,52
- Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 19,11
- Omega-3 zsírsav (g/100g): 10,16
- Omega-6 zsírsav (g/100g): 8,95
- Szénhidrát (g/100g): 0,06
- amelyből cukor (g/100g): <0,03
- Fehérje (g/100g): <0,2
- Só (g/100g): <0,03
- E-vitamin (mg/100g): 3
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Egy újabb elismerés, mely azt bizonyítja, hogy a minőségi alapanyagok, a hagyományos préstechnika és a szakértelem találkozásából olyan íz születik, mely előtt fejet hajt a világ.