Mustármagliszt



A mustármagliszt mustárpor néven is ismert fűszer az angolszász piacon. A mustármagból kipréseljük az olajat, majd a présmaradványt megőrölve kapjuk meg a mustármaglisztet. Értékes fehérjeforrás, aminosav-összetétele változatos. A mustármagliszt gazdag ásványi-anyagokban, rostokban.
Kiválóan alkalmas salátaöntetek, húsok ízesítésére, pácolására, valamint házi mustár készítéséhez. Húsok panírozásához is használhatjuk, különleges ízt és színt kölcsönöz ételünknek. Ha házi tésztát szeretnénk készíteni, érdemes a liszthez adalékanyagként mustármaglisztet adni.
A mustármaglisztből kitűnő mustáros grillpác készíthető (lásd a képek között). A hagyományos, savas mustárral ellentétben nem keményíti meg a húst, akkor sem, ha azt hosszabb ideig hagyjuk a páclében.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 1325/316
- Zsír (g/100g): 13,06
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 0,70
- Szénhidrát (g/100g): 13,16
- amelyből cukor (g/100g): 9,52
- Fehérje (g/100g): 36,33
- Só (g/100g): <0,03
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések