Mustármagliszt

A mustármagliszt mustárpor néven is ismert fűszer az angolszász piacon. A mustármagból kipréseljük az olajat, majd a présmaradványt megőrölve kapjuk meg a mustármaglisztet. Értékes fehérjeforrás, aminosav-összetétele változatos. A mustármagliszt gazdag ásványi-anyagokban, rostokban.

Kiválóan alkalmas salátaöntetek, húsok ízesítésére, pácolására, valamint házi mustár készítéséhez. Húsok panírozásához is használhatjuk, különleges ízt és színt kölcsönöz ételünknek. Ha házi tésztát szeretnénk készíteni, érdemes a liszthez adalékanyagként mustármaglisztet adni.

A mustármaglisztből kitűnő mustáros grillpác készíthető (lásd a képek között). A hagyományos, savas mustárral ellentétben nem keményíti meg a húst, akkor sem, ha azt hosszabb ideig hagyjuk a páclében.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 1325/316
  • Zsír (g/100g): 13,06
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 0,70
  • Szénhidrát (g/100g): 13,16
  • amelyből cukor (g/100g): 9,52
  • Fehérje (g/100g): 36,33
  • Só (g/100g): <0,03

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések