Napraforgóolaj

A Grapoila napraforgómagolajat bio és konvencionális változatban is gyártjuk. Nagy büszkeségünkre a Grapoila Bio Napraforgomagolaj 2019-ben és 2020-ban a Great Taste nevű nemzetközi ételkóstoló vesenyen két csillagos, kiváló minősítést szerzett.

Sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú olaj. Hazánk egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja, hidegen sajtolt változatban. Az élénksárga, nap felé bólogató, lenyűgöző táblákban virító növény a nyár egyik kedvence, olaját a népi gyógyászatban nehezen gyógyuló sebek és száraz, pikkelyesen hámló bőr kezelésére használták. Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően segít a sejtfalak, a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek és a szívműködés egészségének megőrzésében. Sütéshez és főzéshez kiválóan használható közepes hőfokon, azonban ne hevítsük túlzottan hosszú ideig. Hagyományos magyaros ételekhez, saláták, hidegtálak, majonéz készítéséhez ideális.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3696/899
  • Zsír (g/100g): 99,9
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 10
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 27,2
  • Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 62,3
  • Omega-6 zsírsav (g/100g): 61,58
  • Szénhidrát (g/100g): <0,1
  • amelyből cukor (g/100g): <0,03
  • Fehérje (g/100g): <0,2
  • Só (g/100g): <0,03
  • E-vitamin (mg/100g): 88,1

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Napraforgómag – dietetikus szemmel

Sokan nem tudják, hogy a közismert, natúr szotyi mennyi értékes tápanyagot rejt. Szabó Adrienn dietetikus segítségével ismerkedhetünk meg a napraforgómag tulajdonságaival.