Olívaolaj – extra szűz
Telített zsírsavtartalma alacsony, szívbarát, telítetlen zsírsavtartalma ugyanakkor magas, valamint gazdag polifenolokban és antioxidánsokban. A hidegen préselt, kizárólag mechanikusan előállított extra szűz olívaolaj esetén a préselési folyamat során az olívacefre hőmérséklete nem haladhatja meg a 27°C-t. Az extra szűz olívaolaj kitűnően használható természetes, hipoallergén bőrápolóként is. Jelentős antioxidáns tartalmának köszönhetően olyan anyagokkal (mindenekelőtt A- és E-vitaminnal) látja el a bőrt, amelyek késleltetik annak öregedését.
Markáns ízű, kiemelkedő minőségű olajunk Spanyolországból származik.
A hiedelmekkel ellentétben az olívaolajat nem jó hevíteni, ne süssünk benne magas hőfokon! Kitűnően ízesíthetünk vele viszont tésztákat, húsokat, halakat és mediterrán ételeket.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 4063/971
- Zsír (g/100g): 98,8
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 19
- Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 65,1
- Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 15,7
- Omega-3 zsírsav (g/100g): 5
- Omega-6 zsírsav (g/100g): 15
- Szénhidrát (g/100g): <0,03
- amelyből cukor (g/100g): <0,03
- Fehérje (g/100g): <0,2
- Só (g/100g): <0,03
- E-vitamin (mg/100g): 13,3
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések