Olívaolaj – extra szűz

Telített zsírsavtartalma alacsony, szívbarát, telítetlen zsírsavtartalma ugyanakkor magas, valamint gazdag polifenolokban és antioxidánsokban. A hidegen préselt, kizárólag mechanikusan előállított extra szűz olívaolaj esetén a préselési folyamat során az olívacefre hőmérséklete nem haladhatja meg a 27°C-t. Az extra szűz olívaolaj kitűnően használható természetes, hipoallergén bőrápolóként is. Jelentős antioxidáns tartalmának köszönhetően olyan anyagokkal (mindenekelőtt A- és E-vitaminnal) látja el a bőrt, amelyek  késleltetik annak öregedését.

Markáns ízű, kiemelkedő minőségű olajunk Spanyolországból származik.

A hiedelmekkel ellentétben az olívaolajat nem jó hevíteni, ne süssünk benne magas hőfokon! Kitűnően ízesíthetünk vele viszont tésztákat, húsokat, halakat és mediterrán ételeket. 

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 4063/971
  • Zsír (g/100g): 98,8
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 19
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 65,1
  • Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 15,7
  • Omega-3 zsírsav (g/100g): 5
  • Omega-6 zsírsav (g/100g): 15
  • Szénhidrát (g/100g): <0,03
  • amelyből cukor (g/100g): <0,03
  • Fehérje (g/100g): <0,2
  • Só (g/100g): <0,03
  • E-vitamin (mg/100g): 13,3

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések