Fűszerpaprikamag-olaj

A pirospaprikamag-olaj több mint 50%-ban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, melyből a többszörösen telítetlen zsírsavak közül az Omega-6 zsírsavat, az egyszeresen telítetlen zsírsavak közül az olajsavat emeljük ki.

Linolsav tartalma igen magas a zsírsavak között, serkenti az emésztést. Külsőleg alkalmazva – a reumás területeket bedörzsölve – jótékony hatású lehet ezen betegségek esetén. Kapszaicin tartalmú, így élénkíti a keringést, fokozza az anyagcsere-folyamatokat, felgyorsítja az emésztést, a zsírsejtek energiafelhasználását, emiatt a fogyókúrában is szerepet játszhat. További hatásai a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, gyomorvédő hatás.

Az olajban található alfa-tokoferol visszaszorítja a sejtek szabadgyök-termelését, a gamma-tokoferol pedig a már meglévő szabad gyököket semmisíti meg.

A Grapoila fűszerpaprikamag-olaj kitűnő salátaolaj, ízesíthetünk vele mártásokat, szószokat vagy elkészült sülteket. Jól illik a magyaros ételekhez. Gyönyörű, mélyvörös színével az ételeket, szendvicseket, hidegtálakat esztétikailag is feldobja. Sütéshez nem ajánlott, közvetlen ne hevítsük!

Az édes paprikaolaj bio változatban is elérhető.

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

A Runner’s World válogatásába került a Grapoila

Nagy örömmel fedeztük fel, hogy a RUNNER’S WORLD egészséges alapanyagokról szóló, hazai termékeket népszerűsítő összeállításába (#vegyélhazait) a Grapoila termékek is bekerültek.