Pisztáciaolaj



Fedezd fel újdonságunkat! A hidegen sajtolt pisztáciaolaj egy igazi különlegesség, nagyon kellemes ízt kölcsönözhetünk vele számos édességnek, salátának, főételnek.
A pörköletlen alapanyagból hidegen sajtolt olaj révén nemcsak különleges ízélményben lesz részünk, hanem egészségvédő telítetlen zsírsavakat és antioxidánsokat juttathatunk a szervezetünkbe (pl. E-vitamin), melyek gyulladáscsökkentő, szív- és érrendszer védő tulajdonságát számos vizsgálat igazolja. Az egészségvédő hatóanyagokra úgy vigyázhatunk legjobban, ha kerüljük az olaj hevítését, és csak utolsó simításként adjuk az olajat az ételekhez (pl. krémlevesekhez, salátákhoz).
A pisztáciaolaj keresett kozmetikai olaj, hidratáló tulajdonsága mellett lassítja a bőr öregedését, antioxidánsai gyulladáscsökkentő hatásúak és a környezet káros hatásait is mérsékli (fényvédő, regeneráló). Táplálja és erősíti a hajhagymákat, kiváló hajvégápoló.
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Töredelmesen be kell vallanunk, pisztáciafüggők vagyunk. Imádjuk a pörkölt, sós pisztáciaszemek különleges aromáját és bizony a végsőkig elmegyünk annak érdekében, hogy az utolsó csonthéj is megadja magát és hozzáférhessünk féltve őrzött kincséhez, ha egyszer kimértük magunknak a fejadagot.