Repcemagolaj

A repcemagból kinyert olaj semleges ízű és illatú alapanyag. Tökéletes a napraforgóolaj helyettesítésére, nem hőérzékeny, füstpontja magas, így bátran használhatjuk sütéshez, pároláshoz. Emellett tésztákat, salátákat és zöldségeket is ízesíthetünk vele, majonézhez is kiváló.

A repcemagolaj magas Omega-3 zsírsavtartalommal rendelkezik, fogyasztása immunerősítő és idegnyugtató hatású lehet. Külsőleg alkalmazva védi a bőrt a káros környezeti hatások ellen, magas E-vitamin-tartalmánál fogva lassítja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, javítja az A-vitamin felszívódását, védi a szervezetet az oxidációs folyamatoktól.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3674/894
  • Zsír (g/100g): 99
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 13,38
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 10,89
  • Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 74,73
  • Szénhidrát (g/100g): 0,66
  • amelyből cukor (g/100g): 0,16
  • Fehérje (g/100g): <0,2
  • Só (g/100g): 0,1
  • E-vitamin (mg/100g): 43

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések