Sárgabarackmag-olaj

A barackmagolaj gazdag telítetlen zsírsavakban és az E- és A-vitamin mellett az olajok közül egyedülálló módon B15, B17 és B19-vitaminokat is tartalmaz. Jó hatással lehet az emésztésre, támogatja a szív- és érrendszert és az idegrendszer megfelelő működését. Az A-vitamin látásjavító és bőrpuhító hatású, és az E-vitaminnal, valamint a telítetlen zsírsavakkal együtt kiváló bőrápoló, hidratáló, regeneráló tulajdonságokkal ruházzák fel a barackmagolajat.

Külsőleg kiválóan alkalmas a zsíros, illetve a normál arcbőr ápolására, fürdőolajként, ezenkívül arckrémekbe, bőrradírokba, masszázsolajokba keverve is használható.

Ajánlott napi adag: belsőleg 3×1 mokkáskanálnyi étkezés előtt, külsőleg pedig a bőrszárazság függvényében bátran használhatjuk.

Nagy örömünkre a Grapoila sárgabarackmag-olaj 2021-ban a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en egy csillagos minősítést szerzett.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3696/899
  • Zsír (g/100g): 99,9
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 7,8
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 63,2
  • Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 28,9
  • Omega-6 zsírsav (g/100g): 27,5
  • Szénhidrát (g/100g): <0,03
  • amelyből cukor (g/100g): <0,03
  • Fehérje (g/100g): <0,2
  • Só (g/100g): 0,03
  • E-vitamin (mg/100g): 4

Kapcsolódó Receptek

Cseresznyés clafoutis

Keverjük össze a recept száraz hozzávalóit (liszt, cukor, sütőpor) egy tálban, azután adjuk hozzá szép sorjában a folyadékokat (vanília kivonat, tojás, tej, olaj).

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések