Szezámmagolaj

Világossárga szín és jellegzetes szezámillat jellemzi.  Magas lecitintartalma miatt jótékonyan hat az idegrendszerre, használatával bőrünk épségét is megóvhatjuk. Mákliszttel és mákolajjal együtt alkalmazva segít a csontritkulás megelőzésében.

A keleti konyha egyik legfontosabb alapanyagaként ismert, süthetünk és főzhetünk vele. Jól hevíthető, füstpontja magas, így wokban vagy grill-lapon is süthetünk vele.

Jól illik hozzá a koriander, a gomba, az intenzív aromájú fűszerek. Különleges ízt, keleties jelleget kölcsönöz a ételeknek.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3627/882
  • Zsír (g/100g): 97,72
  • Linolsav (%): 42
  • Linolénsav (%): 0,6
  • Olajsav (%): 41
  • Szénhidrát (g/100g): <0,03
  • amelyből cukor (g/100g): <0,03
  • Fehérje (g/100g): <0,2
  • Nátrium (g/100g): <0,01
  • E-vitamin (mg/100g): 17,80

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések