Szőlőmagliszt



A szőlőmagliszt meghatározó szerepet játszik a modern táplálkozásban egészségmegőrző hatása révén, melyet gazdag bioflavintartalmának köszönhet. Stressz vagy betegség esetén a szabadgyökök száma megnő, és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. Az idős, beteg szervezetben, valamint stressz hatására az antioxidánsoknak nem csak a mennyisége, de a hatóereje is csökken, amit jelentősen javíthatunk a szőlőmagliszt fogyasztásával.
A szőlőmaglisztet sütőipari adalékanyagként elsősorban pozitív élettani hatásai miatt érdemes használni. Kelt tészták esetén segíti az élesztő munkáját, ráadásul kiváló színezőanyag, ezért kenyérfélékhez és egyéb tésztákhoz is bátran adható.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 554/133
- Zsír (g/100g): 6,64
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 0,91
- Szénhidrát (g/100g): 4,74
- amelyből cukor (g/100g): 2,90
- Fehérje (g/100g): 11,55
- Só (g/100g): <0,03
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Szabó Adrienn, dietetikus mesél a szőlőmagolaj tulajdonságairól, használatáról és áldásos hatásairól szervezetünkre.