Szőlőmagolaj

A Grapoila első terméke 2009-ben a szőlőmagolaj volt, és a márka a nevét is neki köszönheti (Grape + oil) Nagy büszkeségünkre a Grapoila Szőlőmagolaj 2020-ban a Great Taste nevű nemzetközi ételkóstoló vesenyen két csillagos, kiváló minősítést szerzett.

A napérlelte szőlőszemek magvából hidegsajtolással előállított, feldolgozott szőlőhöz hasonló illatú, zöldes színű szőlőmagolaj alapvető szerepet játszik napjaink korszerű, egészséges táplálkozásában.

Könnyen emészthető és koleszterinmentes, rezveratroltartalmánál fogva erős antioxidáns hatású. Füstpontja magas, ezért magasabb hőfokon történő sütéshez, főzéshez is kiváló. Használhatjuk továbbá sütemények tésztájának, töltelékének ízesítéséhez, levesek, húsok, mártások, szószok utóízesítéséhez, saláták dekorálásához, ízének gazdagításához. (Aki élettani hatásai miatt fogyasztja, az kerülje az olaj hevítését, hogy ne sérüljenek az értékes tápanyagok.)

Baktericid tulajdonsága miatt eredménnyel használható külsőleg is pl. az ekcémás, száraz bőr tüneti kezelésében, és egyéb, gyulladásos folyamatok gyógyításában. Tápláló összetevői, valamint könnyű és gyors felszívódása miatt igen hatékony bőr- és hajápoló, és a narancsbőr elleni küzdelemben is bevethető. Előnyös élettani tulajdonságainak köszönhetően az egyik legértékesebb növényi olajfélének tartják.

Kifejezetten Magyarország két legfontosabb borvidékéről származó szőlők magjából két speciális szőlőmagolaj-változatot is gyártunk. A villányi, vörös szőlők magjából, valamint a tokaji, fehér szőlők magjából préselt Grapoila szőlőmagolajok a Grapoila shopban elérhetőek.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3694/898
  • Zsír (g/100g): 99,81
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 11,69
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 15,75
  • Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 72,37
  • Omega-3 zsírsav (g/100g): 0,35
  • Omega-6 zsírsav (g/100g): 72,20
  • Szénhidrát (g/100g): 0,05
  • amelyből cukor (g/100g): <0,03
  • Fehérje (g/100g): <0,2
  • Só (g/100g): 0,125
  • E-vitamin (mg/100g): 6,32

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Szőlőmag – dietetikus szemmel

Szabó Adrienn, dietetikus mesél a szőlőmagolaj tulajdonságairól, használatáról és áldásos hatásairól szervezetünkre.