Törökmogyoróliszt

A törökmogyoró préselése után fennmaradó mogyorópelletből őröljük a mogyorólisztet. E-vitamin- és rosttartalma jelentős, rendkívül alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalma miatt pedig jól illik a paleo és a csökkentett szénhidrát diétások étrendjébe.
Használhatjuk bázislisztként vagy lisztadalékként, ezzel csökkentve az össz szénhidráttartalmat, és közben enyhe, mogyorós aromát is kölcsönöz a hozzá illő, kész ételnek.
Helyettesíthetjük vele a kenyérmorzsát a panírban, töltelékben, különleges ízű fasírtban is. Kiváló sütemények, torták, piték, kekszek vagy akár a palacsinta tésztájához is.

Nagy örömünkre a Grapoila törökmogyoróliszt 2021-ban a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en egy csillagos minősítést szerzett.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 1197/284
  • Zsír (g/100g): 6,7
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 0,2
  • Szénhidrát (g/100g): 14
  • amelyből cukor (g/100g): 12,3
  • Fehérje (g/100g): 41,8
  • Só (g/100g): ˂0,03
  • E-vitamin (mg/100g): 43,2

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések