Törökmogyoró-olaj

Nagy örömünkre a Grapoila mogyoróolaj 2020-ban a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en két csillagos, kiváló minősítést szerzett, és a 2020-as év országtortája, a Curiositas izgalmas ízvilágához és ezzel győzelméhez is hozzájárult.

A törökmogyoró terméséből hidegen sajtolt olaj gazdag E-vitaminban és elsőrangú, természetes zsírsavforrás. Többi olajunkhoz hasonlóan a mogyorót sem pörköljük préselés előtt, tehát annak természetes íze és minden értékes összetevője megmarad a Grapoila mogyoróolajban. Jótékony hatású az emésztésre, illetve a szív- és érrendszerre, véd a szabad gyökök ellen. A legtöbb olajhoz hasonlóan a mogyorót sem pörköljük préselés előtt, tehát annak természetes íze és minden értékes összetevője megmarad a Grapoila mogyoróolajban.

A mogyoró íze jól illik süteményekhez, salátaolajnak is kiváló, sajtok, húsok ízesítésére is használhatjuk, süthetünk, főzhetünk vele.

Mivel gazdag E-vitaminban és jótékony zsírsavakban, bőrápolóként, külsőleg is alkalmazható. Kiválóan hidratálja a bőrt és ideális a száraz, töredezett hajvégekre. A mogyoróolajat „száraz olajnak” is nevezik, mert flavonoidtartalmának köszönhetően szépen tisztítja és egyensúlyban tartja a zsírosodásra hajlamos, tág pórusú bőrt. Jó hatással van a napsugár okozta foltokra, túlzott pigmentációra, az apróbb ráncokra, forradásokra.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3701 / 884
  • Zsír (g/100g): 99,9
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 7,4
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 78
  • Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 10,18
  • Szénhidrát (g/100g): <0,2
  • amelyből cukor (g/100g): <0,2
  • Fehérje (g/100g): <0,1
  • Só (g/100g): <0,05
  • E-vitamin (mg/100g): 47,25

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések