Vörös szárított szőlőhéj

A vörös szőlőhéj egészség megőrző hatása sokrétű. A szőlőhéj bioaktív anyagai (rezveratrol, polifenol, melatonin) társulnak annak magas antioxidáns tartalmával és ezzel egy teljes körű védelmet biztosít szervezetünk számára. Ezeknek az anyagoknak jótékony hatása már közismert és rendkívül fontos szerepet játszanak a keringési rendszer megóvásában (csökkenti a koleszterin szintet és javítja az érfalak rugalmasságát), az egészséges bőr megőrzésében, és szervezetünkben fellépő szabad gyökök ellen.

Naponta 1 teáskanál vörös szőlőhéj fogyasztása ajánlott. A hatást fokozhatjuk, ha keverve használjuk vörös szőlőmag őrleménnyel! Fogyasztható például kefirrel illetve joghurttal.

Alvadás gátló hatása miatt vérzékenyek vagy alvadás gátlót szedő betegek csak orvosi javaslatra fogyasszák!

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Szőlőmag – dietetikus szemmel

Szabó Adrienn, dietetikus mesél a szőlőmagolaj tulajdonságairól, használatáról és áldásos hatásairól szervezetünkre.