Vörös szőlőmagliszt

A szőlőmagliszt meghatározó szerepet játszik a modern táplálkozásban egészségmegőrző hatása révén, melyet gazdag bioflavintartalmának köszönhet. Stressz vagy betegség esetén a szabadgyökök száma megnő, és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. Az idős, beteg szervezetben, valamint stressz hatására az antioxidánsoknak nem csak a mennyisége, de a hatóereje is csökken, amit jelentősen javíthatunk a szőlőmagliszt fogyasztásával.  

A szőlőmaglisztet sütőipari adalékanyagként elsősorban pozitív élettani hatásai miatt érdemes használni. Kelt tészták esetén segíti az élesztő munkáját, ráadásul kiváló színezőanyag, ezért kenyérfélékhez és egyéb tésztákhoz is bátran adható.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 554/133
  • Zsír (g/100g): 6,64
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 0,91
  • Szénhidrát (g/100g): 4,74
  • amelyből cukor (g/100g): 2,90
  • Fehérje (g/100g): 11,55
  • Só (g/100g): <0,03

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Szőlőmag – dietetikus szemmel

Szabó Adrienn, dietetikus mesél a szőlőmagolaj tulajdonságairól, használatáról és áldásos hatásairól szervezetünkre.