Grapoila    /    Termékek    /    Gourmet    /    Kendermagkrém 


Kendermagkrém

Kiváló minőségű kendermagból készült krém. A hidegen sajtolt kendermagolaj ülepítése során keletkező olajiszapból készül, melynek igen magas a hidegen sajtolt olajtartalma, de tartalmazza a magok finom microszemcséit is. A natúr, adalékmentes kendermagkrém a kíméletes gyártási eljárásmak köszönhetően teljes egészében megőrzi a magok értékes összetevőit.

A kendermag hosszú évezredek óta számos jótékony hatásáról ismert. Magas fehérjetartalma (25-30%) miatt igen kedvelt a kevés húst fogyasztók és a vegetáriánusok körében. Magas rosttartalmának (35%) köszönhetően enyhe béltisztító hatással bír, segíti az emésztést.

A kendermagkrémben lévő ásványi anyagokkal könnyen pótolhatjuk szükségletünket: magas a cink-, magnézium-, kálium-, kalcium-, kén-, vas- és foszfortartalma. A kendermagolaj gazdag Omega-3 és -6 esszenciális zsírsavakban és más antioxidáns összetevőkben (pl. fitoszterolokban), így fogyasztásával támogatjuk immunrendszerünket a betegségek elleni harcban. Ezen kívül hozzájárulhatunk a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, a zsíranyagcsere gyorsításához, erősítheti az aktív életet élők jobban igénybe vett szív- és érrendszerét, valamint jó hatással van a stresszel terhelt idegrendszerre, és az ízületi problémákra is. 

A kendermagkrémet használhatjuk szendvicsfeltétként, salátákra, pesztóként, illetve a natúr krémet tovább ízesítve szószokhoz, mártásokhoz, töltelékekhez.