Napraforgómagkrém
A hidegen sajtolt olajak gyártása során a préselt olaj ülepítése és szűrése után keletkező melléktermék az olajiszap. A Grapoila által alkalmazott Zero Waste élelmiszergyártási technológiának köszönhetően az olajiszapot nem dobjuk ki, hiszen hidegen sajtol olajtartalma nagy, ami kiegészül a magok finom, száraz részecskéivel. Ezt a sűrű, olajos krémet kár lenne elvesztegetni, hiszen nagyon tápláló: gazdag telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, ásványi anyagokban, növényi fehéjében és élelmi rostban.
A napraforgómagok hidegsajtolásakor keletkező sűrű, olajos krém egy rendkívül finom és egészséges, sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyag, mely nem tartalmaz semmilyen adalékot vagy tartósítószert. A telítetlen zsírsavakban, vitaminokban (B-, C-, D-, E-vitamin) és ásványi anyagokban gazdag (cink, vas, szelén, kalcium, magnézium) napraforgókrém felhasználásával pillanatok alatt mennyei szendvicskrémeket, mártogatósokat, szószokat készíthetünk, de krémlevesekbe vagy tésztaszószokba keverve, sültek vagy párolt zöldségek mellé kínálva új ízzel gazdagíthatjuk fogásainkat.
Szendvicskrémként megunhatatlan a következő hozzávalók ízlés szerinti kombinálásával: tejföl (vagy joghurt, sajtkrém, túró), hagyma (snidling, póré, medvehagyma, fokhagyma vagy pirított vöröshagyma), nyers vagy sült paprika, paradicsomszósz, szárított paradicsom, rukkola, petrezselyem, citromlé (balzsamecet), mustár, só, bors vagy egyéb fűszerek (pl. római kömény, kakukkfű, kurkuma, oregano).
Bevizsgált, gluténmentes termék. GM azonosító: HU-011-024
Vegán fehérjetartalma magas, szénhidráttartalma alacsony, jól illeszjedik a vegán, vegetáriánus, paleolit diétákba. Bio változatban is kapható.