Great Taste díjas olajok ajándékcsomag, 4x250 ml

A 2022-es londoni Great Taste versenyen 110 országból több mint 14000 nevezett terméket tesztelt a zsűri „vakon”, azaz ítéletüket semmilyen információval, marketingeszközzel, márkanévvel, csomagolással nem lehet befolyásolni, ezért az hiteles, pártatlan és megfellebbezhetetlen. Büszkék vagyunk rá, hogy a Grapoila termékek ötödik éve minden évben megállják a helyüket a versenyben, és egyre több olaj és liszt viselheti a legjobbaknak járó csillagos matricát.
Az idei évben három olajunkat neveztük a megmérettetésen. Hidegen sajtolt olajkínálatunk 22-féle olajjal eddig is különösen széles volt, ami idén két új termékkel egészült ki. Az, hogy ezek az új termékek egyből nemzetközi díjat is nyertek, bizonyítja, hogy a lehető legjobb minőségből nem engedünk. 12 év óta és továbbra is elsődleges célunk, hogy a legfinomabb hidegen sajtolt olajok kerüljenek a fogyasztók asztalára és ételeibe, melynek kulcsa az ellenőrzött alapanyag, a tökéletesített préselési technika, a kíméletes eljárás és a 100%-ban természetes, adalékmentes összetevők.


Az előző években kétszer is két csillagot nyert Bio Napraforgóolajunk mellé az ide három díjazott szegődött ebben az ajándékdobozban.


Tartalma 4x250 ml: BIO napraforgóolaj, Keleties olajmix, Pörkölt tokmagolaj, Salátaolaj mix
Bio Napraforgóolaj: Sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú olaj. Hazánk egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja, hidegen sajtolt változatban. Sütéshez és főzéshez kiválóan használható közepes hőfokon, azonban ne hevítsük túlzottan hosszú ideig. Hagyományos magyaros ételekhez, saláták, hidegtálak, majonéz készítéséhez ideális.
Keleties olajmix: Kiemelt partnerünk, a salátáiról híres Eisberg azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy fejlesszünk egy, a „Csicseri Salátatál” ízeit kiteljesíteni hivatott olajöntetet. A megalkotott keleties ízvilágú olajmixben az ízharmónia olyan jól sikerült, hogy azt az Eisberg salátatálat fogyasztókon túl a Great Taste szakértő zsűritagjai is két csillaggal jutalmazták! A szezám- és kukoricaolaj aranysárga keverékét nemes egyszerűséggel „isteninek” találták, és a kellemes ízvilágú, édes, sós, zsenge, „zöld” beütésű olajat szívesen látnák viszont saját konyhájukban. Az olajkeverék sajátossága, hogy nem csak saláták ízesítésére szolgálhat, de komponenseinek „hőtűrő-képessége” miatt sütéshez is kiváló, így különleges ízt kölcsönözhet a keleti konyha ételeinek, wokban sült finomságoknak.
Pörkölt tökmagolaj: A Grapoila legújabb tökmagolaj-változata pörkölt magokból. A gyártási eljárás változatlanul a hidegen sajtolás, de a magokat előzetesen finoman pörköljük. Ezzel a hőkezeléssel bár veszítünk némileg a hőérzékeny vitaminokból és tápanyagokból, de az erre kifinomultak nyernek a kulináris élvezeteken. A pörkölt magokból sajtolt olaj más, különleges ízélményben részesíti őket, a pörkölés kiemeli, mélyíti a tökmagolaj ízét, karakteressé teszi azt. Olyannyira jól sikerült ez az olaj, hogy éppen csak felkerült a boltok valódi és virtuális polcaira az angolszász piacon, és rögtön csillagot kapott a Great Taste-en. A zsűri véleménye szerint „csodás illata egyből kóstolásra csábít, az olaj selymesen körbefut a szájban, miközben a pirított aromával vegyülő diós tökmagíz szépen kiteljesedik anélkül, hogy túlontúl intenzívvé válna.”

Salátaolaj mix: Ezt az olajkeveréket dietetikus és séf közreműködésével alkottuk meg. Célunk az volt, hogy olyan salátaolaj kerüljön a fogyasztók asztalára, amely ízével növeli a saláták élvezeti értékét, ugyanakkor pedig értékes tápanyagokkal turbózza fel azokat. Hogy mit adhat hozzá egy olajöntet az önmagukban is egészséges és tápláló zöldségekhez, gyümölcsökhöz? A Grapoila Salátaolajat úgy komponáltuk meg, hogy az jelentős mennyiségű - és optimális arányú - Omega-3 és Omega-6 zsírsavval, E-vitaminnal és egyéb antioxidáns tápanyaggal gazdagítsa a salátákat, hidegtálakat, ételeket. Összetevők: hidegen sajtolt kukoricacsíra-olaj, napraforgóolaj, kendermagolaj és lenmagolaj