Harrer & Grapoila Sárgabarackmag-lisztes vegán tábla 50 g

Nem tudod, mi keresnivalója van a maglisztnek a csokoládéban? Pedig van!

 

Összefogtunk a soproni Harrer Chocolat csokoládémanufaktúra alapítóival, és olyan dolgot hoztunk létre, ami eddig nem létezett a világon! Képzeld el, hogy van egy krémes gourmet desszerttábla, ami kinézetre olyan, mint egy színes fehércsokoládé, mégis más, hiszen vegán, gluténmentes és 100%-ban természetes összetevőkből áll. A tejpor helyett csak maglisztet (finom, zsírszegény magőrlemény), valamint kakaóvajat és cukrot tartalmaz, esetleg egy kis maggal vagy gyümölccsel, fűszerrel kísérve.

 

A piacon kapható, többi vegán fehércsokoládéval ellentétben sem zabtejpor, sem kókusztejpor, sem rizstejpor nem kerül bele, csak a mi natúr, gluténmentes lisztjeink, jelen esetben a Grapoila sárgabarackmag-liszt. De a napraforgómagos, mákos, illetve tökmagos változatot is érdemes megkóstolnod, mert a maglisztek más-más jellegzetes, csodást színt és ízt kölcsönöznek a csokiként roppanó, ám nyelvünk hegyén elolvadó édességnek.

 

ÖKO táblának is hívjuk őket, hiszen azon túl, hogy vegának több szempontból is környezetbarátak. A Harrer egy bean-to-bar manufaktúra, még a kakaóvaj is fenntartható forrásból származik, a maglisztek pedig a Grapoila zero waste gyártási módszerének eredményei (minden gyártási mellékterméket hasznosítunk). Ezek a csokikülönlegességek nem tartalmaznak kakaómasszát, így megjelenés és állag tekintetében tényleg a fehércsokoládéhoz hasonlatosak. Az egyébként a világ távoli tájairól érkező kakaóbabot hazánkban is termő magok helyettesítik, ami még fenntarthatóbbá teszi az új Grapoila-Harrer "csokikat".

 

A sárgabarackmag-lisztes vegán tábla egy kis barackot is tartalmaz, így a pasztell barack színű desszert egyszerre emlékeztet a mandulát idéző amaretti kekszre és egy barackos joghurtra, picit édes, picit fanyar, tökéletes harmónia.