Harrer & Grapoila Tökmaglisztes vegán tábla 50 g

Nem tudod, mi keresnivalója van a maglisztnek a csokoládéban? Pedig van!

 

Összefogtunk a soproni Harrer Chocolat csokoládémanufaktúra alapítóival, és olyan dolgot hoztunk létre, ami eddig nem létezett a világon! Képzeld el, hogy van egy krémes gourmet desszerttábla, ami kinézetre olyan, mint egy színes fehércsokoládé, mégis más, hiszen vegán, gluténmentes és 100%-ban természetes összetevőkből áll. A tejpor helyett csak maglisztet (finom, zsírszegény magőrlemény), valamint kakaóvajat és cukrot tartalmaz, esetleg egy kis maggal vagy gyümölccsel, fűszerrel kísérve.

 

A piacon kapható, többi vegán fehércsokoládéval ellentétben sem zabtejpor, sem kókusztejpor, sem rizstejpor nem kerül bele, csak a mi natúr, gluténmentes lisztjeink, jelen esetben a Grapoila tökmagliszt. De a napraforgómagos, sárgabarackmagos, illetve mákos változatot is érdemes megkóstolnod, mert a maglisztek más-más jellegzetes, csodást színt és ízt kölcsönöznek a csokiként roppanó, ám nyelvünk hegyén elolvadó édességnek.

 

ÖKO táblának is hívjuk őket, hiszen azon túl, hogy vegának több szempontból is környezetbarátak. A Harrer egy bean-to-bar manufaktúra, még a kakaóvaj is fenntartható forrásból származik, a maglisztek pedig a Grapoila zero waste gyártási módszerének eredményei (minden gyártási mellékterméket hasznosítunk). Ezek a csokikülönlegességek nem tartalmaznak kakaómasszát, így megjelenés és állag tekintetében tényleg a fehércsokoládéhoz hasonlatosak. Az egyébként a világ távoli tájairól érkező kakaóbabot hazánkban is termő magok helyettesítik, ami még fenntarthatóbbá teszi az új Grapoila-Harrer "csokikat".

 

A tökmaglisztes vegán tábla zöld színe táblánként némileg változik. Igazi tökmag-ízbomba, amit még fokoztunk egy kis karamellizált tökmaggal, ami a tábla tetejére került. Tökmag-rajongóknak kötelező, de aki ragaszkodik a pisztáciához, annak is javasoljuk, hogy tegyen vele próbát, hátha megváltozik a véleménye.