Olívaolaj - Extra szűz
Telített zsírsavtartalma alacsony, szívbarát, telítetlen zsírsavtartalma ugyanakkor magas, valamint gazdag polifenolokban és antioxidánsokban. A hidegen préselt, kizárólag mechanikusan előállított extra szűz olívaolaj esetén a préselési folyamat során az olívacefre hőmérséklete nem haladhatja meg a 27°C-t. Az extra szűz olívaolaj kitűnően használható természetes, hipoallergén bőrápolóként is. Jelentős antioxidáns tartalmának köszönhetően olyan anyagokkal (mindenekelőtt A- és E-vitaminnal) látja el a bőrt, amelyek késleltetik annak öregedését.
Markáns ízű, kiemelkedő minőségű olajunk Spanyolországból származik.
A hiedelmekkel ellentétben az olívaolajat nem jó hevíteni, ne süssünk benne magas hőfokon! Kitűnően ízesíthetünk vele viszont tésztákat, húsokat, halakat és mediterrán ételeket.


