Grapoila    /    Termékek    /    Lisztek    /    Csipkebogyómag-liszt


Csipkebogyómag-liszt

A csipkebogyó az egyik legismertebb és legnépszerűbb immunstimuláló szer, melynek C-vitamin tartalma 10-szer nagyobb, mint a citromé. A C-vitamin fokozza a szervezet ellenállóképességét, a flavonoidok gyulladásgátló és antibiotikus hatást fejtenek ki, a pektinek pedig hozzájárulnak az emésztés megfelelő működéséhez. Egyes kutatások kimutatták, hogy a csipkebogyó termése aktivizálja a porcképződésért és kollagén képződésért felelős gént a szervezetünkben.

A magőrlemények fogyasztásával a növényekben található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és más, értékes hatóanyagok természetes formában jutnak a szervezetünkbe. Így hatékonyabban járulnak hozzá egészségünk megőrzéséhez. Joghurttal, gyümölcslével fogyaszthatjuk, íze kellemes, savanykás. Sütemények készítéséhez is ajánljuk: keverhetjük (max kb 20%-ban) linzerek, piték tésztájához.