Sárgabarackmag-liszt
A sárgabarack köztudottan egészséges gyümölcs, tele vitaminnal és tápanyaggal. De ismerjük-e a sárgabarackmag előnyeit?
A liszt alapanyaga a mag csonthéjon belüli része, ezt préseljük, zsírtalanítjuk, őröljük. A barackmag B-17 vitamin-tartalma (amigdalin) jelentős, melynek rákos sejteket pusztító hatásáról számos kutatás folyik, továbbá magas fehérjetartalommal bír, gazdag egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokban, vasban, cinkben, káliumban, foszforban és magnéziumban.
A sárgabarackmag-liszt fogyasztásával értékes tápanyagokhoz juttathatjuk a szervezetünket. Hozzáadhatjuk levesekhez, gyümölcsléhez, süteményekhez, müzlihez.
Csipkebogyómag-olajjal keverve kiváló bőrradír készíthető belőle, mely tisztítja, táplálja és ragyogóvá varázsolja bőrünket.
Igazoltan gluténmentes, vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.


