Grapoila    /    Termékek    /    Lisztek    /    Lenmagliszt


Lenmagliszt

A lenmag gazdag rost-, fehérje-, és ásványianyag-forrás, térségünk szuperélelmiszere. Fitoösztrogén-tartalma (lignan) jó hatással lehet a hormonháztartásra, elősegíti a peteérést és csökkentheti a menopauza kellemetlen tüneteit.

A Grapoila lenmagliszt a hideg sajtolás eredménye, a lenmagok csökkentett zsírtartalmú, őrölt változata.

A lenmagok egészben történő fogyasztása könnyíti a bélműködést, segíti az emésztést, ugyanakkor a tápanyagok kevésbé tudnak felszívódni, mert a magok gyakran egészben haladnak át a tápcsatornán. A lenmaglisztből azonban már fel tudnak szívódni és hasznosulnak az értékes tápanyagok. A lenmnagliszt fogyasztása csökkentheti a gyomorsavtermelést.

Lecserélhetjük vele a hagyományos liszt egy részét, illetve salátával, müzlivel vagy túróval keverve fogyaszthatjuk, péksütemények, pogácsák tésztájába adagolhatjuk, tetejére szórhatjuk. Sűrítésre is alkalmas, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot képes felvenni.