Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Szőlőhéj őrleményes, eperkrémes torta


Szőlőhéj őrleményes, eperkrémes torta

Hozzávalók:

-  8 db tojás
-  2 dkg vaníliás cukor
-  4 dkg porcukor (krémhez)
-  8 dkg finomliszt
-  2 dkg sütőpor
-  10 dkg eperdzsem (krémhez)
-  500 ml habtejszín (krémhez)
-  16 dkg cukor
-  8 db tojás
-  2 dkg sütőpor
-  8 dkg finomliszt
-  500 ml habtejszín (krémhez)
-  4 dkg porcukor (krémhez)
-  16 dkg cukor
-  10 dkg eperdzsem (krémhez)
-  2 dkg vaníliás cukor
-  8 db tojás
-  8 dkg finomliszt
-  16 dkg cukor
-  2 dkg vaníliás cukor
-  2 dkg sütőpor
-  500 ml habtejszín (krémhez)
-  4 dkg porcukor (krémhez)
-  10 dkg eperdzsem (krémhez)

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukor 1/3 részével elkeverjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon. A fehérjét habbá verjük a maradék cukorral. Egy nagy kupacnyi fehérjehabbal lazítjuk a sárgáját, majd könnyed mozdulatokkal összekeverjük. A lisztet 2 részletben szitáljuk hozzá. A tortaformát kivajazzuk és liszttel leszórjuk, tegyünk alá egy sütőpapírt, majd öntsük a formába a tésztát. 180 C°-on 20 perc alatt készre sütjük. Sütés utána a piskótát hagyjuk a formában kihűlni, majd vágjuk 3 egyforma részre.

A krémhez az eperdzsemet forraljuk fel egy edényben, tetszőleges mennyiségű porcukorral, majd hagyjuk a hűtőben kihűlni. A habtejszínt verjük kemény habbá és szitájuk bele a szőlőhéjőrleményt. A végén öntsük hozzá a már kihűlt eperdzsemet és keverjük össze a kettőt.

Vonjuk be a tortát a krémmel és a tetejét is kidíszíthetjük. Díszítés után minimum 2 órát a hűtőben dermesztjük.