Napraforgólisztes kréker – gluténmentes Gluténmentes Gyors Sós Vegetáriánus

Hozzávalók:

  • 100 g napraforgómagliszt
  • 100 g cheddar sajt
  • 60 g vaj
  • só (ízlés szerint)

Morzsoljuk össze a lisztet a lereszelt sajttal és sózzuk, ízlés szerint. Kockázzuk fel a hideg vajat és morzsoljuk bele azt is a tésztába. Gyúrjuk jó alaposan össze az egészet (érdemes robotgépet használni és adhatunk hozzá egy kis vizet is, ha szükséges), majd csomagoljuk a tésztát folpackba és pihentessük minimum egy órán át (ideális esetben egy éjszakán át) a hűtőben. A szobahőmérsékletűre felmelegedett tésztát két sütőpapír között (így nem ragad le) nyújtsuk kb. 4 mm vastagságúra. Szórhatunk a tetejére napraforgómagot, amit nyújtófával érdemes egy picit belenyomni a tésztába. Ezután késsel vagy derelyevágóval vágjuk kis csíkokra a tésztát, majd 180˚C-on, légkeverés mellett süssük kb.10-12 percig. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, akkor a legfinomabb, ha a színe világos barna és kellőképpen ropogós.

Megosztás